Van die vegans

 


Tobias en Nienke van plantaardig cateringbedrijf Van die vegans zijn sinds het begin betrokken bij Vonk. Zij bleken naast kundig in de keuken, ook erg bedreven met hamer en boor, en hebben zo ongeveer elke centimeter van Vonk door hun handen laten gaan. Zij hebben hun eigen keuken helemaal zelf aangelegd (inclusief water en afvoer)!

Drie weken nadat zij (na lang wachten) hun exploitatievergunning ontvangen en officieel open mochten gaan, moesten zij de deuren weer sluiten in verband met de corona-maatregelen.

Maar niet getreurd: vanaf donderdag 11 februari heropenen zij hun deuren als Deli Van die vegans, een delicatessenwinkel met heerlijke plantaardige en veelal huisgemaakte producten!

Taartjes, vleeswaren, kazen, soepen, croissants, quiches, maar ook producten om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan een kikkererwten-omeletmix of een DIY kit voor vegan gevulde eieren. Ook voor een lekkere (slow-)coffee to go ben je van harte welkom.

De openingstijden zijn  vrijdag en zaterdag van 11:00 - 18:00

Nienke & Tobias:

“wat ons betreft is er in een duurzame broedplaats geen andere optie dan een volledig plantaardige keuken. De milieu-impact van het gebruik van dierlijke producten, en dan met name die van de koe (rundvlees, zuivel), is enorm! Het gaat dan niet alleen om CO2 uitstoot, watergebruik, bodemvervuiling, biodiversiteit, maar ook de verdeling van schaarse grond. Dit, terwijl plantaardig eten niet moeilijk en zelfs heel lekker kan zijn! Dit willen wij met Van die vegans bij Vonk aan iedereen laten proeven.”

Meer informatie over Van die vegans en hun producten vind je op:

www.vandievegans.nl www.vandievegans.nl Website bezoeken