Activiteiten

Workshop inner canna boosting

Wist je dat het menselijk lichaam zelf stoffen aanmaakt aan die heel erg overeen komen met cannabisachtige stoffen? Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar de werkzame bestanddelen van Cannabis en ook naar de manier waarop deze bestanddelen bijdragen aan de verbetering van pijnklachten en heling van ziekten.

Lees meer

Berenjacht

audio-activiteit om in beweging te komen voor dreumessen (1-3) en andere kinder-achtigen. ;)

Lees meer

Mindful wandelen

Ga mindful de natuur in met coach Ingrid Kop! Door mindful te wandelen beleef je de natuur zoals je hem nog nooit hebt meegemaakt. Je ziet en hoort dingen waar je normaal zo aan voorbij gaat. Na een mindful wandeling ben je ontspannen, en kan je vriendelijker en milder naar jezelf en anderen kijken.

Lees meer

Ommetje van Ingeborg

Ingeborg gaat in maart elke dag een ommetje maken om een handgeschreven kaart in de brievenbus te gooien bij mensen die daar blij van worden. Bijvoorbeeld die ene eenzame buurman of je dochter die je nu minder kunt bezoeken door corona.

Lees meer

1221 wandelbingo

Leer je wijk nóg beter kennen met de 1221 wandelbingo! Je krijgt 6 foto’s van dingen die je in de wijk kunt vinden. Ga er naar op zoek, maak ook een foto en als je ze allemaal hebt, dan heb je BINGO! Als je al je foto’s naar ons toe mailt krijg je te horen wat je hebt gewonnen. Naam activiteit voor in de mail: “wandelbingo”

Lees meer

yoga van Tobias

Tobias van Van die vegans is ook yoga docent, en neemt voor 30-dagen gezonder 2 yogalessen op: 1 slow-flow voor beginners, en 1 wat pittigere vinyasa les voor gevorderden. Naam activiteit voor in de mail: “yoga van tobias slow” en/of “yoga van tobias pittig”

Lees meer

jongleren voor jongeren (t/m 17 jaar)

Lekker in de buitenlucht kennismaken met de basis van jongleren. Meer info volgt. Naam activiteit voor in de mail: “jongleren”

Lees meer

bomen en plantenspeurtocht

27-03-2021

Roos van het Clubhuis in Vonk weet heel veel van planten en bomen. Niet alleen kan ze je leren om verschillende bomen te herkennen, zij kent ook de symbolische achtergrond van allerlei planten, die volgens de druïden magische krachten hebben! Er kunnen 2 mensen met haar op pad op 27-3 om 10:00. Je kunt de speurtocht ook op een ander moment zelf doen, je krijgt dan een routekaart met informatie. Naam activiteit voor in de mail: “bomenspeurtocht”

Lees meer

kangoo jumps

Jamila geeft Kangoo jump, een sprankelende workout waarbij je speciale schoenen draagt. De Kangoo jumps zijn een soort skeelers, maar in plaats van wieltjes zitten er een soort springveren op. Door de vering belast je je gewrichten minder tijdens de les dan bij een reguliere workout.  Kangoo Jumps® is een explosieve workout gegeven op Kangoo Jumps rebound boots. Tijdens een les, gegeven door Internationaal trainer Jamila Boutou, word je op de tofste, nieuwste beats meegenomen in een te gekke, freestyle interval workout. Terwijl je een leuke choreo aanleert, bouw je een super conditie op, werk je aan een juiste lichaamshouding en krachtige spieren. Maar bovenal, het is gewoon een fun workout die je even alles doet vergeten en een hoop endorfine bij je losmaakt. Voor de stoere kids is het Kangoo Discovery™ programma ontwikkeld waarbij kinderen op een sportieve en plezierige manier werken aan de coördinatie, uithoudingsvermogen en zelfbeeld.  Ze biedt bij Vonk een live les aan in 2 groepen: 8 t/m 12 jaar 13 t/m 17 jaar Jamila zorgt voor schoenen, dus het enige dat je hoeft mee te nemen is een goed humeur. ;) Data en tijden volgen nog, maar je kunt je vast opgeven met als berichtonderwerp: "kangoo jump 8-12" of "kangoo jump 13-17"

Lees meer

vegan tips

Veel mensen denken dat plantaardig (/vegan) eten automatisch gezond is. Dat is niet helemaal waar, want net als bij een “gewoon” eetpatroon kan je het zo (on-)gezond maken als je zelf wil. Maar wat is nu eigenlijk een gezond plantaardig eetpatroon? En hoe zorg je er voor dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt? Van die vegans geven tips en laten je kennis maken met een handige app. Naam activiteit voor in de mail: “vegan tips”

Lees meer

yoga Marleen

Marleen van https://yogimarly.nl/ is yoga docent en ademtherapeut. Voor 30 dagen gezonder biedt zij 4 heerlijk ontspannende opties aan: video yin yoga les: “yin yoga van Marleen” video yin&breath: “yin&breath van Marleen” audio korte adem oefening: “korte ademoefening van Marleen” audio yoga nidra: “yoga nidra van Marleen”O f w il j e z e alle m a al o n t v a n g e n , d a n z e g j e g e w o o n “ alle s v a n M a rle e n ” als n a a m a c t i v i t e i t v o o r in d e m a il.

Lees meer

BEZEM DOOR DE STRAAT

20-03-2021

Zaterdag 20 maart van 10-12 uur wordt bij VONK in de buurt zwerfvuil verzameld.

Lees meer

Jongleren voor kinderen en jongeren 7-17 jaar:

Altijd al willen leren drie balletjes in de lucht te houden? Jongleren is nog veel meer dan dat! Als je naar de circus les komt op vrijdag 26 maart, kun je kennis maken met allerlei soorten circus attributen. Want jongleren kun je leren en er is voor iedereen wat wils!

Lees meer

Bezige bijtjes

14-04-2021

De bijen en de hommels zijn weer wakker geworden! Als het goed is, zie je ze al overal vliegen. Omdat we in het weekend van 17 en 18 april door heel Nederland bijen gaan tellen, gaan we bij Vonk alvast zelf bijtjes maken.

Lees meer