zaterdag 19 juni: dag van de architectuur 19 jun. 2021

Aanvang:

zaterdag 19 juni: dag van de architectuur

Op 19 juni is het de dag van de architectuur. Dit jaar is het thema “architectuur/klimaat”; dit gaat over de dubbele lading van klimaatverandering en architectuurklimaat.


 

Dat past natuurlijk bij Vonk in de Wijk, daarom organiseren we samen met bewonerswerkgroep “de groene loper”, Wild Kids en de gemeente Hilversum:

Stapstenen in de groene tuinwijk -Inspiratiemiddag voor meer buurgroen in Hilversum Oost 

Wist je dat Hilversum Oost is eigenlijk een tuinwijk is? De tuinwijken uit de jaren '30 in zijn gebouwd met de gedachte dat ook in een compacte stad iedereen een eigen tuin kan hebben. 'Over het spoor', zoals dit deel van Hilversum ook wel genoemd wordt, is tegenwoordig echter één van de meest verharde woonwijken van Nederland, met alle gevolgen van dien: door het steen warmt de wijk flink op in de zomer, en regenwater kan moeilijk weg, wat eens in de zoveel tijd voor overstromingen zorgt. Hoe kan deze wijk groener ingericht worden, en zo weer een echte tuinwijk worden?

Op de dag van de architectuur is er tussen 13 en 16 uur een compacte tentoonstelling in Vonk die hier over gaat, en waar jij je ideeën voor een groenere wijk achter kan laten. Haalbare initiatieven worden mogelijk daadwerkelijk gerealiseerd. Daarnaast wordt er onder de inzenders  een moestuinbak verloot, win-win-win dus! Heb je wel een idee, maar kan je niet komen? Mail het dan naar: meedoen@hilversummers.nl.

Ook is er een buurtwandeling van 45 minuten waarbij onderweg stilgestaan wordt bij vleermuizen, boomspiegels, groene speeltuintjes en regentonnen en infiltratiekratten. 

En voor de kids: echte bloemenbommetjes maken voor de bijtjes van Hilversum onder begeleiding van de superenthousiaste Petrie van Wild Kids (check haar instagram @wildkidseurope).

Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Vonk in de wijk, bewonerswerkgroep 'De Groene Loper', de gemeente Hilversum en is de start van het project Groen Kapitaal in de buurt.

Info & opgeven:
Voor alle activiteiten vragen we je om je van te voren aan te melden.

Tentoonstelling: tussen 13:00 en 16:00 binnen bij Vonk. 
Buurtwandeling: 45 minuten, maximaal 4 deelnemers per keer. Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00
Kinderactiviteit: voor kinderen van 4-12 jaar, maximaal 10 kinderen per keer. Duur: 45 minuten. Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00.  

Opgeven kan in alle gevallen via: hallo@vonkindewijk.nl