Edwin Bot

tiny house bewoner

 
 

 

Over Edwin

Het is geen verrassing dat ik in een tiny house woon: als kind al was ik uren bezig met hutten bouwen, waar ik het liefst ook bleef slapen. Het ontwerpen van mijn eigen tiny house was een logische volgende stap.

Omdat ik een van de eerste bouwers was in Nederland, moest ik alles zelf uitzoeken en heeft de bouw ruim een half jaar geduurd. Met behulp van het internet en vrienden is het gelukt!


 

De grootste uitdaging met een THOW (tiny house on wheels) is er voor te zorgen dat met flinke windkracht je huisje blijft staan. Ik woonde eerst met mijn huisje in mijn mooie Zwaag. Daarna stonden we anderhalf jaar in het dorp Bobeldijk en in oktober 2020 kwam ik via een oproep bij Vonk in de wijk terecht. In de zomer van 2021 woon ik alweer 4 jaar in mijn knusse THOW. Ik heb nog geen vaste plannen voor als Vonk ophoudt. Mijn wens is om ooit een rijdend hostel te beginnen in Amerikaanse schoolbus. Dat zou dan ook mijn huisje zijn, waarin ik mensen mee kan nemen op avontuurlijke reizen.

Ik maakte als een van de eersten deel uit van de Tiny House movement. Met mijn huisje stond ik op de eerste Tiny House Nederland Jamboree in 2017 in Almere. Samen met een flink aantal andere bouwers waren we daar aanwezig om te informeren over tiny houses. Ondertussen is alles waar tiny voor staat big business geworden en zijn er tientallen bouwers en huisjes bijgekomen.

Ik vind het belangrijk dat iemand uit zichzelf belangstelling heeft om tiny te gaan wonen.  Ik ga mensen niet actief proberen te enthousiasmeren; het moet er al een beetje inzitten. De belangrijkste redenen van mensen om in een tiny house te gaan wonen zijn: met minder spullen en een kleinere voetafdruk bijdragen aan het klimaat en de natuur, het verlagen van de maandelijkse kosten, samenwonen met andere mensen (spullen en zorg delen), en het wonen in een zelfontworpen huisje.

Als mensen deze droom hebben, dan begeleid ik ze graag met de praktische invulling daarvan. Voor meer info kunnen mensen contact met me opnemen via info@tinyhousebouw.com of 06-22620342.